734.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
7 dkg cukor,
2 tojássárgája,
10 dkg aszalt füge.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a vajat a tojássárgájával és a cukorral, majd dolgozzuk össze a liszttel. Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra, és szaggassuk ki egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Gyúrjuk össze a maradék tésztát, és azt is szaggassuk ki. A fügéket egy éles késsel vágjuk karikákra. Helyezzük a tésztakorongok felére a karikákat, majd fedjük le őket a többi tésztakoronggal. Tegyük sütőlapra, és süssük előmelegített sütőben, közepes tűzön.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a vajat a tojássárgájával és a cukorral, majd dolgozzuk össze a liszttel. Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra, és szaggassuk ki egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Gyúrjuk össze a maradék tésztát, és azt is szaggassuk ki. A fügéket egy éles késsel vágjuk karikákra. Helyezzük a tésztakorongok felére a karikákat, majd fedjük le őket a többi tésztakoronggal. Tegyük sütőlapra, és süssük előmelegített sütőben, közepes tűzön.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése