Ads 468x60px

Pages

Nagymama szelet

731.
Horváth Jenőné, Aranka receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 tojás,
3 dkg zsír,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál tej,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
1,5 kg hámozott, kicsumázott alma,
25 dkg darált dió,
porcukor,
vaníliáscukor,
házi baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőporral elegyített lisztet morzsoljuk el a zsírral, keverjük össze a hozzávalókkal és dolgozzuk ki alaposan. Osszuk 2 részre, nyújtsuk ki és sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük ki.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Reszeljük le az almát, főzzük meg, adjuk hozzá a diót, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, vaníliáscukrot, és a házi lekvárt. Dolgozzuk össze, és töltsük a kihűlt tésztalapok közé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése