Ads 468x60px

Pages

Hildegard keksz

742.
HOZZÁVALÓK:
2 kg teljes kiőrlésű búzaliszt,
5 tojássárgája,
1 kiskanál méz,
csipetnyi só,
1 kiskanál szódabikarbóna,
4,5 dkg lereszelt szerecsendió,
4,5 dkg őrölt fahéj,
1,5 dkg őrölt szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a szódabikarbónát 3 evőkanál vízben, és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Szükség esetén kevés tej, vagy víz hozzáadásával gyúrjunk belőle keksztésztát. Szaggassuk ki tetszés szerint választott formákkal, majd tegyük tepsibe. Toljuk be a közepesen forró sütőbe, majd vegyük a lángot takarékra. Ügyeljünk a sütésre, mert könnyen megég. Sokáig elálló sütemény.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése