Ads 468x60px

Pages

Finom sütemény

744.
Horváth Jenőné, Aranka receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojássárgája,
12 dkg margarin,
15 dkg cukor,
citromhéj,
8 evőkanál tej,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
15 dkg dió,
4 evőkanál tej,
1 csomag vaníliáscukor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál rum,
a habhoz:
4 tojásfehérje,
25 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez keverjük ki jól a hozzávalókat, és tegyük egy kikent tepsibe. A töltelékhez keverjük el a tejben az adalékokat, és kenjük a nyers tésztára. Előmelegített sütőben közepes tűzön süssük. A habhoz a tojásfehérjéket verjük fel gőz fölött, és kenjük a kihűlt tésztára. Néhány percig szárítsuk a sütőben.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése