Ads 468x60px

Pages

Mézes rozspogácsa

735.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg rozsliszt,
1 dl méz,
3 tojás,
őrölt fahéj,
őrölt bors,
őrölt szegfűszeg,
1/2 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Vegyünk ki egy kicsit a lisztből, és keverjük el a sütőporral. Keverjük el alaposan a lisztet a felmelegített mézzel, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, és a fűszereket. Végezetül kavarjuk bele a sütőporos keveréket is. Dolgozzuk ki jól a tésztát, és egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra. Szaggassuk ki egy pogácsaszaggatóval, a maradék tésztával járjunk el ugyan így. A pogácsákat tegyük egy sütőlapra, és a tetejüket kenjük meg tojásfehérjével. Helyezzük forró sütőbe, és közepes tűzön süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése