598.
HOZZÁVALÓK:
1 kg csicsóka,
1 kg csicsóka,
55 dkg teljes kiőrlésű tönköly-, vagy búzaliszt,
1 kávéskanál koriander,
1 kávéskanál római kömény,
csipetnyi őrölt kömény,
5 dkg élesztő,
a sütéshez olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A csicsókát alaposan megtisztítjuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, ami 1 ujjnyira ellepi. Beletesszük a fűszereket, majd a forrástól számított 5 perc múlva leszűrjük, és habverővel krémmé verjük fel, vagy turmixoljuk. A főzőléből 2 decit langyosra hűtünk, majd megfuttatjuk benne az élesztőt. A csicsókához adjuk, és belekeverjük a lisztet is. 2 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. Evőkanállal forró olajba szaggatva sütjük ki. Kisüthetjük olaj nélkül is teflon tepsiben. A fánkocskákat édes vagy sós öntetekkel tálalhatjuk.
2 hozzászólás:
Nagyon tetszik, a kelesztésen kívül nem is olyan sok idő!A csicsóka olyan benne, mintha krumplit adnánk hozzá?
Nem teljesen. Próbáld ki.
Megjegyzés küldése