415.
HOZZÁVALÓK:
1 kanál írósvaj,
1 kanál írósvaj,
5 tojássárgája,
egy kanál tört cukor,
3 dkg élesztő,
1/4 l tej,
1/2 l liszt,
tört mandula,
mazsola,
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Kavarj el egy tálban egy jó kanál írósvajat 5 tojás sárgájával. Adj hozzá egy kanál tört cukrot, 3 deka tejben áztatott élesztőt, 1/4 l tejet és 1/2 l lisztet. Keverd ezeket jól el s tedd félre, hogy megkeljen. Ekkor kenj ki egy formát tiszta zsírral s hintsd meg tört mandulával. Készíts a töltelékhez héjastul tört mandulát, tört cukrot és mazsolát mag nélkül. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki félujjnyi vékonyra, szurkáld ki oly nagyságra, mint egy ötkoronás; mártsd olvasztott zsírba és rakd a formába, de úgy, hogy egyik a másikat félig beborítsa; ha már egy sor megvan, hintsd be a mandulával, cukorral, mazsolával és fahéjjal. Ekkor rakj rá megint egy sort a tésztából és ezt ismételd meg vagy háromszor. Ezután hagyd megint kelni, kend meg, tedd a sütőbe és hagyd egy óráig sülni. Ha kisült, fordítsd tálra és add föl tejhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése