Ads 468x60px

Pages

Csehpimasz (Dalken)

416.
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
2 tojás + 4 tojássárgája,
2,5 dkg élesztő,
1/2 kg liszt,
cukor,
só,
befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Tégy egy fazékba 1/2 l tejet; üss bele 4 tojás sárgáját és 2 tojást, 25 gramm tejben áztatott élesztőt, 1/2 kg lisztet, kevés cukrot és sót; keverd össze ezt jól s hagyd kelni. Ha megkelt, tedd a tűzhelyre a csehpimaszsütőt, tégy minden részébe kevés zsírt; ha forr, tégy bele egy kanál tésztát, ha pirosra sült, fordítsd meg s ha a másik fele is pirosra sült, szedd ki. Így süsd ki az egész tésztát. Ekkor kenj egyre befőttet, borítsd le egy másikkal s így tovább, aztán rakd tálba és melegen add föl.

1 hozzászólás:

Kiss Marianne írta...

Nahát, Nagymamám szintén Csehpimasz néven írta le ezt a receptet! És még mindig megvan a régi talkedli-sütőm!

Megjegyzés küldése