434.
HOZZÁVALÓK:
76 dkg liszt,
34 dkg porcukor,
10 szem porrá tört szegfűszeg,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés őrölt fahéj,
5 dkg margarin,
4 tojás,
4 evőkanál méz.
76 dkg liszt,
34 dkg porcukor,
10 szem porrá tört szegfűszeg,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés őrölt fahéj,
5 dkg margarin,
4 tojás,
4 evőkanál méz.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a porcukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojásokat, a mézet, és ezután jól összedolgozzuk. Kis pihentetés után 3 mm vastagságúra sodorjuk a tésztát, majd különböző figurákat szaggatunk belőle, felvert tojással megkenjük, kizsírozott pléhben megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése