447.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
1 kg magvaváló szilva,
3 evőkanál búzadara,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál fahéj,
a tepsi kikenéséhez: margarin és liszt.
35 dkg liszt,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
1 kg magvaváló szilva,
3 evőkanál búzadara,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál fahéj,
a tepsi kikenéséhez: margarin és liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt 2 dkg cukorral ízesített 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, 3 dkg cukorral, a maradék tejjel, a sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, de nem túl kemény tésztát kapjunk Letakarva a duplájára kelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy kikent, kilisztezett tepsibe terítjük, a búzacsirával megszórjuk, és a megmosott, leszárított, kimagozott, félbevágott szilvákat szorosan egymás mellé a tésztára fektetjük. Utána az őrölt fahéjjal ízesített maradék cukorral megszórjuk. Az olajjal elkevert tejfölt a tetejére locsoljuk, és a hideg sütőbe tolva, a sütőt begyújtjuk. Erős lánggal sütjük, mert különben kiszárad.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése