Ads 468x60px

Pages

Fatörzs

442.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg darált dió,
a krémhez:
20 dkg vaj,
3 dkg kakaó,
20 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverünk. 1 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport és 20 dkg darált diót teszünk hozzá, majd végül a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, egyenletesen elsimítjuk és megsütjük. Még melegen feltekerjük. Ezt többször megismételjük, nehogy a gőztől összeragadjon. Ha kihűlt, az alábbi krémmel töltjük meg:
20 dkg vajat, 3 dkg kakaóval és 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Megtöltjük a tésztát, a tetejét is bevonjuk a krémmel, és villával meghúzgáljuk. Amikor megfagy, igazi fakéregnek látszik a krém.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése