Ads 468x60px

Pages

Mikádó-torta

413.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg darált dió,
15 dkg darált mandula,
25 dkg cukor,
7 tojás,
3 szelet csokoládé,
2 dl fekete kávé,
2 evőkanál liszt,
15-20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
tortadara.

ELKÉSZÍTÉS:
15 dkg darált diót, 15 dkg darált mandulát, 25 dkg cukrot simára keverünk 7 tojássárgájával. Hozzáteszünk még 3 szelet reszelt csokoládét és a 7 tojás keményre vert habját. Két részben lassan megsütjük.
A krém elkészítéséhez: 2 dl erős feketekávéban 2 evőkanál lisztet simára keverünk, majd sűrű péppé főzzük. Mikor langyosra hűlt, 15-20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra kavarunk, és a péphez adjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát, és a tetejét is bekenjük vele. Végül sűrűn meghintjük tortadarával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése