Ads 468x60px

Pages

Rigó Jancsi

411.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
13 evőkanál cukor,
4 evőkanál kakaó,
9 evőkanál liszt,
a krémhez:
2 evőkanál zselatin,
8 dl tejszín,
6 dkg kakaó,
12 dkg vaníliáscukor,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
7 tojásfehérjéhez 6 evőkanál hideg vizet és 13 evőkanál kristálycukrot adunk. Ebből kemény habot verünk, majd egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját. Ezután 4 evőkanál kakaót és 9 evőkanál lisztet adunk hozzá, folyamatos habverés közben. Erősen kivajazott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vastag a tészta.
A krém elkészítéséhez: 2 evőkanál zselatint kevés vízben feloldunk. Ezután 8 dl tejszínből kemény habot verünk, amit 6 dkg kakaóval és 12 dkg vaníliás cukorral ízesítünk. Közben fokozatosan, állandó keverés közben belecsorgatjuk a zselatint.
A tejszínt rásimítjuk az egyik lapra, a másik lap tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be. 5x5 cm nagyságú kockákra vágjuk, és így felszerelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel szeleteljük fel. Tálra helyezzük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése