Ads 468x60px

Pages

Omlós tészta (alaprecept)

418.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12,5 dkg fagyos vaj vagy margarin,
6 dkg porcukor,
só,
1 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
A fagyos zsiradékot vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, és széles pengéjű kés segítségével vagy ujjheggyel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 1 csipet sót, a tojássárgáját és ismét csak ujjheggyel, gyors, könnyed mozdulatokkal összegyúrjuk. Lazán összenyomkodva cipót formálunk belőle, fóliával betakarjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük, majd lisztezett deszkán a recept előírásainak megfelelően dolgozunk vele tovább.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése