Ads 468x60px

Pages

Dióskádka

436.
HOZZÁVALÓK:
1 kanál írósvaj, vagy 1/2 kanál zsír,
5 tojás,
25 gr élesztő,
1/4 l tej,
1 kanál cukor,
csipetnyi só,
liszt,
dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarj le egy kanál írósvajat, vagy félannyi tiszta zsírt 5 tojás sárgájával, tégy bele 25 gr tejben áztatott élesztőt, egy kanál cukrot, egy csipet sót, és 1/4 liter langyos tejet. Végy hozzá annyi lisztet, hogy a tészta olyan sűrű legyen, mint a szarvastészta. Ekkor hagyd megkelni, s ha megkelt, nyújtsd ki vékonyra; borítsd be a kikent kádkákat, melyek cifrázott pléhből készültek. Rakj bele egy evőkanállal a dióstöltelékből, borítsd be fölül tésztával, de ne legyen egész tele, hogy a kelésnek még hely maradjon. Ekkor kend és süsd meg; ha megsült, borítsd ki és cukorral meghintve add föl. Ezen tésztát lehet mákkal is készíteni. A tölteléket úgy kell készíteni, mint a diós-, és mákosréteshez.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése