Ads 468x60px

Pages

Tarkedli (Cseh fánk)

450.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
5 dl tej,
2 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
só,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
40 dkg lisztet egy 3 literes fazékba öntünk. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzá morzsolunk 2 dkg élesztőt. Kissé megkelesztjük. A kovászhoz keverünk 2 tojássárgáját, egy kevés sót, még 3 dl tejet, és az egészet fakanállal vagy robotgép segítségével alaposan felverjük. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amit melegített fedővel lefedünk, és 45 percen át kelesztünk. Hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját, mejd néhány percig továbbkelesztjük.
Serpenyőben zsírt forrósítunk, zsíros kanállal a tésztából beleszaggatunk és nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, mindkét oldalát megsütjük. Cukorral meghintve - lekvárral - melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése