431.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás a piskótához,
6 tojás a piskótához,
a krémhez:
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1/2 citrom,
15 dkg vaj,
25 dkg cukor
Fondant:
25 dkg cukor,
citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
6 tojásból piskótatésztát készítünk, melyet negyed citrom reszelt héjával ízesítünk, és kihűlés után 3 lapra vágunk.
A citromkrém elkészítéséhez: 3 tojásfehérjét habbá verünk, 20 dkg cukrot adunk hozzá, és gőz fölött tovább verjük. Cseppenként 1/2 citrom levét adjuk hozzá, majd lehűtjük. 15 dkg vajat habosra keverünk, és részletekben a habhoz vegyítjük. Megtörténhet, hogy a krém a citromtól megtúrósodik, ekkor gyenge gőz fölött addig kavarjuk, amíg a krém kisimul.
A máz elkészítéséhez: 25 dkg cukorból készült fondant, amit pár csepp citromével ízesítünk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése