422.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
4 tojássárgája,
15 dkg vaj vagy margarin,
1 dkg élesztő,
1 csomag vaníliáscukor.
a töltelék:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás felvert fehérje,
magozott meggy.
30 dkg liszt,
4 tojássárgája,
15 dkg vaj vagy margarin,
1 dkg élesztő,
1 csomag vaníliáscukor.
a töltelék:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás felvert fehérje,
magozott meggy.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Vékony lapokká nyújtjuk ki őket, 2 oldalra meggyet rakunk, és a tésztát ráhajtjuk a meggyre, a közepén maradt vájatba tesszük a diótölteléket. A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a darált diót és a cukrot. Sütés kb. 45 percig 160-180 fokon.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése