Ads 468x60px

Pages

Mandulás mignon

419.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
10 + 5 dkg porcukor,
5 tojás,
2 evőkanál kakaó,
10 dkg reszelt csokoládé,
10 dkg liszt,
5 dkg mandula,
1-2 kanál baracklekvár,
cukrozott narancshéj,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:
15 dkg vajat elhabarunk 10 dkg porcukorral. Belekeverünk egyenként 5 tojássárgáját, azonkívül hozzáadunk 2 evőkanálnyi kakaót és 10 dkg reszelt csokoládét, az 5 tojás kemény habbá vert fehérjét, 5 dkg porcukrot, 10 dkg lisztet és 5 dkg hámozott, darált mandulát. Az egészet óvatosan összekeverjük, és kisebb fajta kikent, meghintett tepsiben lassú tűznél 30-45 percig sütjük. Sütés után kiborítjuk, amikor kihűlt, két egyenlő részre vágjuk. 1-2 kanál baracklekvárt összekeverünk egészen apróra vágott cukrozott narancshéjjal vagy esetleg még cukrozott gyümölccsel és egy kevés rummal. Ezt a keveréket rákenjük az egyik süteménylapra, a másikat ráhelyezzük. Egyenlő darabokra vágjuk, vagy kerek pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, azután csokoládémázba mártjuk és megszárítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése