Ads 468x60px

Pages

Diós-mákos bejgli II.

417.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
1 csipet só,
a kenéshez: 1 tojás,
a diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
0,5 dl tej,
1 kis darabka vaníliarúd.
a mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák,
20 dkg cukor,
1,5 dl tej
1/2 citrom reszelt héja,
1 kis darab vaníliarúd.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, az élesztővel meg egy csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot meg a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. A tésztából 4 cipót formálunk és néhány percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket. A tejet felforraljuk a cukorral meg a vaníliarúddal, Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, majd ráöntjük a darált diót, és jól összekeverjük. A mákos tölteléknél ugyanúgy járunk el. Ezután a pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és szorosan feltekerve egy tepsibe rakjuk. A tekercseket megkenjük a felvert tojással és 1 éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap ismét megkenjük, majd közepes lánggal égő sütőbe tolva, szép világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, felszeletelve tesszük az asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése