Ads 468x60px

Pages

Almahab

349.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg cukor,
2 tojás,
13 dkg vaj vagy margarin,
1,5 kg alma,
2 evőkanál tejszínhab,
citromlé,
1/2 citrom reszelt héja,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
a szóráshoz őrölt fahéj és porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát kiemeljük. A gyümölcs húsát kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, sóval és a citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat, belevegyítjük a tejszint és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk az almakockákat is. Az almás masszából púpozott evőkanálnyi halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 25-30 percig sütjük. Kihűlve fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése