Ads 468x60px

Pages

Csokibomba

389.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg darált keksz,
10 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
4 dkg kakaó,
1/2 dl rum,
2 dl tej,
a krémhez:
10 dkg vaj,
5 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
ribizlilekvár,
citromhéj,
narancshéj,
a csokoládémázhoz:
50 dkg cukor,
5 dkg kakaó.
20 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
40 dkg tejpor,
dió, mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
A kekszet, a 10 dkg diót, a 15 dkg porcukrot, 4 dkg kakaóval jól összedolgozzuk. Hozzáöntünk 1/2 dl rumot és 2 dl tejet, majd alaposan összegyúrjuk és dió nagyságú golyókat készítünk belőle, kb. 50 db lesz.
A krém elkészítéséhez 10 dkg vajat, 5 dkg margarint, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd ribizlilekvárral, citromhéjjal, narancshéjjal ízesítjük. Jól kikeverjük, és ezzel töltjük a lyukakat és ráültetjük az édes kekszre. A formát porcukrozzuk.
A csokoládékészítéshez 50 dkg cukrot és 2,5 dl vizet a feltevéstől számítva 3 percig főzünk. Hozzákeverünk 5 dkg kakaót, és tovább főzzük még 3 percig. A tűzről levéve hozzáadunk 20 dkg vajat és 2 csomag vaníliáscukrot. Ha langyosra hűlt hozzáadunk 40 dkg tejport. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. Hűtőbe tesszük kb. 2-2,5 órára, majd vizes késsel elszeleteljük. Tehetünk bele diót vagy mogyorót.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése