Ads 468x60px

Pages

Sacher-torta

364.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
12 dkg reszelt csokoládé,
6 tojás,
12 dkg liszt,
baracklekvár,
a csokoládémázhoz:
12 dkg porcukor,
10 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
12 dkg vajat ugyanennyi porcukorral habosra kavarunk, és kanalanként belevegyítünk 12 dkg reszelt csokoládét és 6 tojássárgáját. Amikor a hozzávalókat alaposan elkavartuk, a 6 tojásfehérjét habbá verjük, és 12 dkg liszttel együtt az előzőek szerint elkészített masszához adjuk. Vajjal kikent formában lassan sütjük, és deszkára borítjuk. Másnap baracklekvárral megkenjük a tetejét, majd csokoládémázzal bevonjuk.
A csokoládémáz készítéséhez 12 dkg porcukrot, 2 evőkanál vízzel addig hevítünk, amíg szálat húzhatunk belőle. Ekkor gyorsan hozzáadunk 10 dkg felolvasztott csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése