Ads 468x60px

Pages

Meggyes lepény

388.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
4 tojás,
10 dkg liszt,
fahéj, vagy reszelt citromhéj,
szódabikarbóna,
0,5 kg meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral és 4 tojás sárgájával habosra keverünk. Lassan hozzávegyítjük a 10 dkg lisztet (a fele lehet szitált zsemlemorzsa is). Egy csepp fahéjat vagy reszelt citromhéjat is teszünk bele. Egy késhegynyi szódabikarbónát és végül a tojások kemény habját vegyítjük hozzá. Kivajazott, meglisztezett tepsibe öntjük, a tetejére rászórjuk a gyümölcsöt, és lassú tűznél megsütjük. (cseresznyével vagy ribizlivel is készíthetjük meggy helyett). A kihűlt tésztát vaníliás-porcukorral meghintjük, és hosszúkás darabokra vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése