Ads 468x60px

Pages

Medvetalp

377.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg liszt,
6 dkg cukor,
6 dkg mandula,
1 tojás,
18 dkg vaj,
eper-, málna-, ribizlilekvár,
a krémhez:
6 tojásfehérje,
20 dkg dió,
25 dkg cukor,
5 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
20 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 6 dkg hámozott, darált mandulából, 1 tojásból és 18 dkg vajból tésztát gyúrunk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor elkészült, vékonyan megkenjük eper-, málna-, ribizlilekvárral. Ezután 6 tojásfehérjét, 20 dkg gerezdekre vagdalt dióval, 25 dkg cukorral, és 5 dkg reszelt csokoládéval gőz fölött addig főzünk, amíg elég sűrű lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütőben megszárítjuk és kockákra vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése