Ads 468x60px

Pages

Flódni

366.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg libazsír,
3 tojás,
10 dkg cukor,
szilvalekvár,
a dió- és máktöltelékhez:
1-1 dl tej,
15 darált dió, ill. mák,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
rum,
a borban párolt almához:
1 kg alma,
1 dl fehérbor,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
50 dkg lisztből, 20 dkg libazsírból, 3 tojássárgájából, 10 dkg cukorból tésztát gyúrunk. 5 egyforma részre osztjuk és kinyújtjuk vékonyra. Az első darabot kikent tepsibe tesszük és diótöltelékkel megkenjük. Ráhelyezzük a második lapot, amit mákkal töltünk. Erre jön a harmadik lap, amire szilvalekvárt kenünk. Következik a negyedik lap, amelyre borban párolt almát rakosgatunk. Az egészet beborítjuk az ötödik résszel és megsütjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával és kenjük meg tojással.
Dió- és máktöltelék: 1 dl tejet megforrósítunk, 15 dkg darált diót vagy mákot és 10 dkg cukrot keverünk hozzá. 2-3 percig még a tűzön tartjuk, ezután reszelt citromhéjjal és kevés rummal ízesítjük.
Borban párolt alma: 1 kg almát lereszelünk, 1 dl fehérborral leöntjük. Addig pároljuk, amíg az almaleve és a bor elfő. Ezután ízlés szerinti mennyiségű porcukorral édesítjük.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése