Ads 468x60px

Pages

Mandarinkorcsolya

372.
HOZZÁVALÓK:
8 dl frissen csavart mandarin leve,
14 dkg cukor,
4 dkg zselatin,
1/2 pohár édes fehérbor,
dió és narancs a díszítéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy fazékban melegítse fel a mandarinlevet a cukorral. Közben hideg vízben oldja fel a zselatint, majd a borral kis lángon melegítse fel. Ezután öntse a cukros mandarinléhez, míg meleg. Ellenőrizze, hogy a zselatin jól feloldódott, esetleg rövid időre kis lángon melegítse még tovább a mandarinkocsonyát. Tegye félre hűlni. Addig készítsen elő puding vagy tortaformát, vízzel öblítse át. Öntse bele a konyakot, és legalább 6 órát hagyja hűtőszekrényben megdermedni. Tálaláskor mártsa a formát meleg vízbe 1 percre, hogy könnyen kiboríthassa. Díszítse a desszertet dióval, mandulával, meggybefőttel és naranccsal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése