365.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
2 x 25 dkg cukor,
10 dkg zsír,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 dl tej,
kakaó,
baracklekvár,
citromlé.
2 x 25 dkg cukor,
10 dkg zsír,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 dl tej,
kakaó,
baracklekvár,
citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
A 4 tojássárgáját 25 dkg cukorral és 10 dkg zsírral habosra kavarjuk. Adjunk hozzá 30 dkg lisztet, amiben 1 csomag sütőport előzetesen elkevertünk, majd ezt követően 2 dl tejet. A tésztát vegyük kétfelé, az egyik felébe tegyünk kakaót, és a zsírozott, kilisztezett tepsibe kanállal adagolva felváltva rakjunk halmokat. Ha megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral és arra tesszük a gőz fölött felvert 4 tojásfehérjéből 25 dkg cukor hozzáadásával készült habot. A habhoz csepegtessünk néhány csepp citromlevet.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése