Ads 468x60px

Pages

Bohémszelet

343.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
5 dkg darált mogyoró,
5 dkg reszelt csokoládé,
20 dkg porcukor,
fahéj,
1/4 citrom reszelt héja,
5 dkg liszt,
málnalekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
7 tojás keményhabbá vert fehérjébe belekeverünk 5 dkg darált mogyorót, 5 dkg reszelt csokoládét, 20 dkg porcukrot, egy kevés fahéjat, egy negyed citrom reszelt héját, végezetül 5 dkg lisztet. Két részben sütjük meg. Amikor készen vannak, mindegyik tésztát keresztben kétfelé vágjuk. Az így nyert 4 lap közé 3 féle tölteléket kenünk: csokoládé-, dió-, kávékrémet.
A tésztát hosszúkás szeletekre vágjuk, a tetejüket egész vékonyan megkenjük málnalekvárral és bevonjuk csokoládémázzal.
Kávékrém: 3 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 2 dl erős feketekávéval és 5 dkg liszttel sűrű krémmé főzünk. Végül hozzáadjuk a tojások kemény habját, és 5 dkg vajat. A krémet hidegre tesszük, hogy alaposan lehűljön.
Csokoládékrém: 8 tojás sárgáját 12 dkg cukorral jó habosra kavarunk, beleteszünk 1 kiskanál lisztet és 4 dl forró tejet. Gőz felett folytonos kavarás közben sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, 15 dkg habosra kavart vajat és 5 dkg reszelt csokoládét keverünk hozzá. A végén a bevonást is ezzel a krémmel végezzük.
Diókrém: 2 dl tejben egy púpozott evőkanál lisztet elhabarunk és péppé főzzük. 15 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikavarunk, 10 dkg darált diót és ízlés szerinti rumot adunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése