385.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg vaj,
50 dkg liszt,
3 tojássárgája,
6 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
1/2 csésze tej,
2 dkg élesztő,
baracklekvár,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
25 dkg vajat szétmorzsolunk 50 dkg liszttel. Beleütünk 3 tojássárgáját, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, egy csipetnyi sót, és 1/2 csésze tejben felolvasztott 2 dkg élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, majd a tepsibe tesszük és pihentetjük, amíg kissé megkel. Ekkor sütőbe téve halványsárgára sütjük. Ezt követően megkenjük baracklekvárral, erre tesszük a 6 tojás kemény habját, amibe 25 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliáscukrot teszünk. Meghintjük hosszúkásra vágott mandulával, és langyos sütőbe téve a habot inkább szárítjuk, mint sütjük, egészen addig, amíg megszilárdul.
ELKÉSZÍTÉS:
25 dkg vajat szétmorzsolunk 50 dkg liszttel. Beleütünk 3 tojássárgáját, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, egy csipetnyi sót, és 1/2 csésze tejben felolvasztott 2 dkg élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, majd a tepsibe tesszük és pihentetjük, amíg kissé megkel. Ekkor sütőbe téve halványsárgára sütjük. Ezt követően megkenjük baracklekvárral, erre tesszük a 6 tojás kemény habját, amibe 25 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliáscukrot teszünk. Meghintjük hosszúkásra vágott mandulával, és langyos sütőbe téve a habot inkább szárítjuk, mint sütjük, egészen addig, amíg megszilárdul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése