387.
HOZZÁVALÓK:
1 tojás,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál tej,
1 evőkanál margarin,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
45 dkg liszt,
a töltelékhez:
2 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
lekvár.
1 tojás,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál tej,
1 evőkanál margarin,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
45 dkg liszt,
a töltelékhez:
2 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
1 tojást, 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál mézet, 3 evőkanál tejet, 1 púpozott evőkanál margarint, 1 kávéskanál szódabikarbónát kis lángon, folyton keverve addig forralunk, míg a pép habos és karamellszínű nem lesz. A tűzről levéve kicsit lehűtjük és összedolgozzuk 45 dkg liszttel. A masszát 4 részre osztjuk. Minden adagot egyenként kinyújtunk, a sütőlemezen megsütjük, vigyázva, hogy meg ne barnuljon. (Ajánlatos a tepsi hátulján megsütni, így lecsúsztatható). Ha a lapok készek elkészíthetjük a tölteléket. 2 dl tejben puhára főzünk 2 evőkanál búzadarát. Amikor a főzet kihűlt 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral habosra keverjük és a lapok közé kenjük. A középső lapra lekvár kerül. Ez olyan tészta, amit ajánlatos 1-2 nappal korábban elkészíteni, mert a pihenéstől puhul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése