Ads 468x60px

Pages

Sajtos puffancs

368.
HOZZÁVALÓK:
7 dkg margarin,
18 dkg rétesliszt,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
mokkáskanálnyi só,
kiskanálnyi sütőpor,
a tetejére:
1 tojás,
5 dkg sajt.

ELKÉSZÍTÉS:
2,5 dl vizet a sóval, a margarinnal felforraljuk, és ha elolvad a lisztet kevergetve beletesszük. Addig keverjük a tűzön, amíg az edény falától el nem válik, mikor langyosra hűlt beletesszük a sütőport és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Alaposan kidolgozzuk, végül a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Kiskanállal kizsírozott tepsibe, kis halmokba rakjuk (duplájára nő), tetejüket a felvert tojással megkenjük, sajtot szórunk rá. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk gyakran, mert ez a sütemény könnyen megfázik.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése