391.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg metélt száraztészta,
30 dkg gomba,
4 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál Vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só,
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
25 dkg metélt száraztészta,
30 dkg gomba,
4 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál Vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só,
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát apróra törjük, és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, 2 evőkanál olajjal összekevert 1 dl tejfölre szedjük, és melegen tartjuk. Közben a megtisztított gombát felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet úgyszintén. Az apró kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és megfonnyasztjuk. Megsózzuk, rátesszük a gombát és meghintjük a borssal, valamint a Vegetával. Fedő alatt saját levében, időnként megkavarva puhára pároljuk. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel és 1 dl tejföllel, majd a gombára öntve, kevergetés közben jól kiforraljuk. A tűzről lehúzva félrehúzva, beleszórjuk a petrezselymet, és ha már nem nagyon forró 1 felvert tojást is belekeverünk. Kisebb tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A tészta felét beleterítjük, erre pedig a gombás masszát rákenjük. Végül a megmaradt tésztával betakarjuk. A tejfölt simára keverjük a felvert tojásokkal és ráöntjük a tetejére. 10 percig várakozunk, addig a tejfölös öntetet jól beszívja. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és 25 percig közepes lángon pirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése