382.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
20 dkg cukor,
1 egész tojás,
15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
a töltelékhez:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
20 dkg cukor,
1 egész tojás,
15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
a töltelékhez:
1 kg alma,
1/2 csomag vaníliáscukor,
mazsola,
fahéj.
1/2 csomag vaníliáscukor,
mazsola,
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az reszelt, kinyomkodott almához 1/2 csomag vaníliáscukrot, mazsolát és törött fahéjat tegyünk. A tészta másik felével az almát betakarjuk, a tojássárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. Az egész tésztát vaníliáscukorral bőven meghintjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése