399.
HOZZÁVALÓK:
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
ízlés szerint 15-30 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
a tetejére csokireszelék vagy olvasztott csokoládé.
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
ízlés szerint 15-30 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
a tetejére csokireszelék vagy olvasztott csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük. A cukrot serpenyőbe szórjuk és szárazon, nagyon kis lángon addig, amíg karamell nem válik belőle. Ha már szép a színe a tűzről félrehúzzuk, és fél dl tejet beleöntünk. (Legyünk óvatosak, mert a forró cukorra öntött folyadék sistereg és kicsaphat az edényből.) Utána visszatesszük a tűzre, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad a tejben, és folyékonnyá válik. A megmaradt tejet közben felforraljuk és beleöntjük a tejes pudingport, folytonos keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a karamelles tejet is. Ha a puding már egynemű, vagyis teljesen összekeveredett benne a karamell, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben néhányszor megkeverjük. A tejszint kemény habbá verjük és elfelezzük. Az egyik felét óvatosan beleforgatjuk a már kihűlt pudingba, majd gyorsan 4 kompótos tálba osztjuk. A pudingot a hűtőszekrényben kissé lehűtjük, ezután a megmaradt tejszínhabbal és némi csokoládéreszelékkel meghintjük vagy kevés olvasztott csokoládéval lelocsoljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése