Ads 468x60px

Pages

Túrós szilvalepény

401.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg szilva,
citromlé, vagy 1-2 evőkanál rum,
porcukor,
1/2 kg túró,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
10 dkg porcukor,
6 dkg liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
zsemlemorzsa,
vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Megmosunk, kimagozunk 75 dkg szilvát és citromlével vagy 1-2 evőkanál rummal meg egy kevés porcukorral elkeverve legalább 1 óráig állni hagyjuk. Simára keverünk egy fél kg áttört tehéntúrót 3 tojás sárgájával, 1 csomag sütőporral, 10 dkg porcukorral, 6 dkg liszttel, és közé keverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét meg 1 csomag vaníliáscukrot. A tészta felét erősen kivajazott tűzálló tálba (lehet tepsibe is) öntjük, meghintjük a szilva 2/3 részével, rásimítjuk a maradék tésztát, és erre szépen kirakjuk a maradék szilvát. A tetejét zsemlemorzsával hintjük, és apró vajdarabkákat tördelünk rá. A forró sütőben megsütjük, és azon melegében kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése