259.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg finomliszt,
8 dkg margarin,
4 tojás,
2 dl víz,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
25-30 dkg sűrű barackíz,
5 dkg darált dió.
a tésztához:
20 dkg finomliszt,
8 dkg margarin,
4 tojás,
2 dl víz,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
25-30 dkg sűrű barackíz,
5 dkg darált dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Lábasban felforraljuk a vizet a margarinnal, majd megsózzuk és beleszórjuk a lisztet. Kis lángon kevergetve addig főzzük, míg a massza elválik az edény falától. Ugyancsak kevergetve kihűtjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Alufóliával kibélelünk egy sütőlemezt vagy tepsit, és a tésztamasszából 2 kiskanál segítségével kis halmokat adagolunk, egymáshoz nem túl közel, mert a sütés folyamán majd megnőnek a fánkocskák. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon 5 percig, majd a lángot kissé mérsékelve további 10-12 percig sütjük. Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert nem emelkedik fel szépen a tészta. A sárgára sült fánkokat még forrón, késsel alányúlva leszedjük a fóliáról, és hagyjuk, hogy kihűljenek. Félig bevágva az üreget megtöltjük a barackízzel, majd a kalapokat is bekenve a tetejüket darált dióba forgatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése