244.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
4 zsemle,
2 dl habtejszín,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál citromlé.
20 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
4 zsemle,
2 dl habtejszín,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
A darált mákot a porcukorral együtt 1,5 dl vízben felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát meg a citromlevet, jól összekeverjük és hűlni hagyjuk. Közben a zsemléket karikákra vágjuk, majd egy tálban rétegesen lerakjuk a zsemlét, meg a mazsolás mákot. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére mák kerüljön, Végül rásimítjuk a kemény habbá vert cukrozott tejszint, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Jól lehűtve, felszeletelve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése