240.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg őrölt mák,
12 dkg mazsola,
12 dkg vaj,
14 dkg cukor,
4 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
késhegynyi sütőpor,
a töltelékhez:
10 dkg savanykás lekvár,
a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal meg a cukorral, hozzáadjuk a mazsolát meg az őrölt mákot, majd a zsemlemorzsát és a sütőport. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a masszát egy kivajazott, belisztezett tortaformába öntjük. Közepes lánggal égő sütőben megsütjük, majd a tésztát kiborítjuk egy deszkára. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük a lekvárral. Felszeletelve tesszük asztalra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése