Ads 468x60px

Pages

Mandulás kifli

263.
HOZZÁVALÓK:
1 vanília rúd,
25 dkg cukor,
25 dkg liszt,
20 dkg darált mandula,
2 tojássárgája,
20 dkg fagyos vaj,
folpack,
sütőpapír.

ELKÉSZÍTÉS:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, húsát késsel kikaparjuk és összekeverjük a cukor felével. A lisztet, a mandulát, 1 csipet sót tálban összekeverünk. A közepébe öklünkkel gödröt nyomunk. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a tojássárgákat. A vajat felkockázzuk és a tésztához adjuk. A kézi robotgép dagasztóspiráljával sima, omlós tésztává összedolgozzuk. Becsomagoljuk folpackba és 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük. A gyúródeszkát belisztezzük. A tésztából egy kb. 5 cm átmérőjű rudat formálunk, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk. A szeletekből kis kifliket formálunk. A kifliket a tepsibe fektetjük és 12-15 percig világosbarnára sütjük őket. Még melegen megforgatjuk a vaníliás cukorban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése