251.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 tojás,
10 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
1 teáskanál cukor,
csipetnyi só,
20 dkg liszt,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
1 kis doboz ananász befőtt vagy 2 narancs esetleg 2 alma,
15-20 dkg porcukor,
3 tojás,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál liszt.
a tésztához:
1 tojás,
10 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
1 teáskanál cukor,
csipetnyi só,
20 dkg liszt,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
1 kis doboz ananász befőtt vagy 2 narancs esetleg 2 alma,
15-20 dkg porcukor,
3 tojás,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt a meglangyosított tejjel és a cukorral felfuttatjuk. Közben a tojássárgáját a margarinnal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a sóval és a liszttel. A jól kidolgozott tésztát cipóba formáljuk. Lisztezett deszkán, ruhával letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül. Közben a túrót simára keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával, a liszttel, 1/2 dl ananászlével vagy 1/2 dl narancslével, a leszűrt gyümölcs apróra vágott darabjaival és annyi zsemlemorzsával, hogy kenhető, de ne nagyon lágy tölteléket kapjunk. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is. A tésztacipót közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a tepsit úgy béleljük ki vele, hogy pereme is legyen. A túrótölteléket egyenletesen belesimítjuk, és kevés gyümölcskockát elhelyezünk a tetején. Előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepes lángon tűpróbáig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha teljesen kihűlt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése