Ads 468x60px

Pages

Lajcsi szelet

249.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
a töltelékhez:
1 puncs puding,
1 vanília puding,
6 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 tábla tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához szükséges alapanyagokat a liszt kivételével belemérem egy edénybe és gőz fölött kb. 3 percig kavargatom. utána leveszem az edényt és beledolgozom a lisztet. 3 vékony tésztalapot sütök belőle kizsírozott, kilisztezett tepsiben. A töltelékhez a pudingokat 3-3 dl tejjel külön-külön megfőzöm, és amíg kihűl, a margarint a porcukorral habosra kikeverem. A vajkrémet is megfelezem, és a pudingokhoz keverem. Az egyik tésztalapot megkenem a rózsaszín krémmel, ráteszem a másik lapot, arra sárga krém kerül, majd a harmadik lap következik, amit olvasztott tortabevonóval öntök le.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése