268.
HOZZÁVALÓK:
4,5 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
1/2 dl cukor,
1 kis tojás,
30 dkg őrölt mandula,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj vagy margarin.
4,5 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
1/2 dl cukor,
1 kis tojás,
30 dkg őrölt mandula,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj vagy margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a cukorral, a vajjal, és a tojással gyúrja össze. Formázzon belőle egy 5 cm átmérőjű tekercset, és pihentesse a hűtőszekrényben. Ezután karikázza fel, és helyezze sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsibe. A finomra őrölt mandulát keverje el a tojásfehérjével és az 1 evőkanál vajjal, töltse műanyag zacskóba. A zacskó egyik csücskét vágja le, és a nyíláson át nyomjon a lapokra 1 kört, úgy, hogy a közepére tudjon cseppenti egy kanálka málna vagy eperlekvárt. Előmelegített sütőben 10 percig süsse, míg szép aranysárga nem lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése