Ads 468x60px

Pages

Kávés félholdak (diabetikus)

278.
HOZZÁVALÓK:
1 dl víz,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
3 tojás,
1 kávéskanál sorbit,
1 csipet só,
a töltelékhez:
1 dkg nescafé,
2 dl tejszín,
ízlés szerint folyékony édesítőszer.

ELKÉSZÍTÉS:
A vizet, a vajat és a sót felforraljuk, majd a lisztet is belekeverjük, addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik. Ha kihűlt egyenként belekeverjük a tojásokat, a sorbitot. Nyomózsákkal félhold alakú formákat nyomunk a sütőlemezre, kb. 220 fokos sütőben megsütjük. Közben a nescafét és az édesítőszert óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínbe. A kisült formákat kettévágjuk, megtöltjük a habbal. Tetejüket bevonhatjuk olvasztott diétás csokoládéval is. (5 dkg).

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése