245.
HOZZÁVALÓK:
4 szikkadt zsemle vagy kis kifli,
3 alma,
3 tojás,
5 dl tej,
1/2 citrom,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál fahéjas cukor,
1 zacskó vaníliáscukor,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
5 evőkanál kristálycukor,
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa,
3 dkg vaj vagy margarin.
4 szikkadt zsemle vagy kis kifli,
3 alma,
3 tojás,
5 dl tej,
1/2 citrom,
2 evőkanál rum,
1 evőkanál fahéjas cukor,
1 zacskó vaníliáscukor,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
5 evőkanál kristálycukor,
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa,
3 dkg vaj vagy margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy magas peremű kis tepsit vajjal kikenünk és zsemlemorzsával behintjük. A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk, közben a zsemléket vékony szeletekre vágjuk. Mély tálba rakjuk és a forró tejet ráöntjük. Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük. Citromlével meglocsolva 1 teáskanálnyi vajon megpároljuk, majd fahéjas cukorral meghintjük. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, és a citrom reszelt héjával együtt a tejes zsemléhez adjuk. Összekeverjük. A tepsibe terítjük a fele tojásos zsemlét, ráhalmozzuk a párolt almát, majd betakarjuk a zsemle másik felével. Meglocsoljuk a rummal és a baracklekvár 3/4 részét egyenletesen rákenjük. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk, és 25-30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, végül a megmaradt baracklekvárt is hozzákeverjük. A megsült tésztára kenjük a tojáshabot, és annyi időre toljuk vissza, amíg a hab megszilárdul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése