243.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 dkg margarin,
2 tojás,
10 dkg cukor,
1 evőkanál méz,
40 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna.
a töltelékhez:
1/2 l tej,
7 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor.
a mázhoz:
3 kanál kakaó,
10 dkg porcukor,
3 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint, 2 tojást, a mézet és a cukrot gőz fölött kikeverjük addig, amíg a margarin elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és amikor levesszük 2 evőkanál tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk belőle.
A töltelék elkészítéséhez fél l tejet, 7 evőkanál lisztet sűrű péppé főzünk, 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliáscukorral habosra keverünk. Ha a pép kihűlt összekeverjük, és kétfelé vesszük, az egyikbe kakaót teszünk.
Máz öntéséhez 3 kanál kakaót, 10 dkg porcukrot, 3 evőkanál vizet és 3 dkg vajat felfőzünk, amíg habos lesz. Utána a tetejére öntjük. Másnap forró vizes késsel szeleteljük.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése