Ads 468x60px

Pages

Farsangi fánk

279.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 dl tej,
1 evőkanál rum,
csipet só,
olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejet meglangyosítjuk, élesztőt, 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukrot keverünk bele, majd meleg helyre téve elkészítjük a kovászt. A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszthez öntjük a megkelt kovászt, a kikevert vajat és a rumot, az így kapott tésztát addig verjük a fakanállal, amíg hólyagosodni nem kezd. Ekkor a tetejét belisztezzük, konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 3/4 órán át kelesztjük. Mikor megkelt lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk. A kapott kis cipókat lisztezett ruhára rakjuk, egy kicsit még hagyjuk kelni. Mielőtt sütjük a fánkokat, a hüvelyk és a mutató ujjunkkal a közepét kissé nyomjuk be. Forró olajban fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. A kész fánkot vaníliás cukorral hintsük meg. Baracklekvárt kínáljunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése