241.
HOZZÁVALÓK:
Alaptészta:
3 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
7 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
6 dkg vaj.
Töltelék:
1 kg magozott cseresznye (lehet mélyhűtött vagy befőtt is).
Morzsolt tészta:
10 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj.
Alaptészta:
3 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
7 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
6 dkg vaj.
Töltelék:
1 kg magozott cseresznye (lehet mélyhűtött vagy befőtt is).
Morzsolt tészta:
10 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt felfuttatjuk az 1 kockacukorral édesített langyos tejben. A liszthez adjuk a cukrot, a sót, a tojást és a felolvasztott vajat. A tésztát simára gyúrjuk és 30 percig kelni hagyjuk. Kinyújtjuk és a megzsírozott sütőlapra fektetjük. Letakarjuk és újabb 15 percig kelesztjük. A kimagozott cseresznyét ráterítjük, citromlével és porcukorral tesszük még ízesebbé. A morzsolt tésztához a lisztet, a mandulát, a cukrot, és a vajat elmorzsoljuk, rászórjuk a tésztára és kb. 225 °C-on 35 percig sütjük. (Ha a tészta nagyon kemény, reszelve szórjuk a tésztára, majd folyékony vajjal megspricceljük.)
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése