Ads 468x60px

Pages

Kapros-túrós lepény I.

235.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg margarin,
4 dkg cukor,
4 tojás,
15 dkg liszt,
a töltelékhez:
25 dkg túró,
2 dkg margarin,
3 tojás,
10 dkg cukor,
2 dl tejföl,
3 dkg búzadara,
1 csokor kapor,
a tepsi kikenéséhez:
vaj,
liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a puha margarint a cukorral meg a tojások sárgájával habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a margarinos masszába forgatjuk, majd fakanállal a lisztet belekeverjük. Egy kis tepsit kikenünk, meglisztezünk, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 10 perc alatt elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük. A margarint a tojások sárgájával, meg a cukorral habosra keverjük. A tejfölt, a túrót meg a búzadarát hozzáadjuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a túrómasszába forgatjuk, majd az elősütött tésztára kenjük. A sütőbe visszatolva kb. 25 percig sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése