Ads 468x60px

Pages

Szilvalekváros derelye

230.
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg liszt,
60 dkg szilvalekvár,
20 dkg zsír,
30 dkg zsemlemorzsa,
30 dkg porcukor,
8 tojás,
vaníliás cukor,
őrölt fahéj,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Lisztből, tojásból, kevés só hozzáadásával középkeménységű tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán, mm vastagságúra kinyújtjuk, félbehajtjuk, azért hogy a közepét megjelöljük. A félbehajtott tészta egyik felére, 3 cm távolságra szilvalekvár gombócokat teszünk, a lekvár közötti részeket tojásfehérjével megkenjük és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tésztaszűrőn lecsöpögtetjük és a zsíron aranysárgára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás, fahéjas porcukorral megszórva, előmelegített tálon tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése